Jdi na obsah Jdi na menu

O NÁS

20170327_163059.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Jmenuji se Martina a jsem učitelka mateřské školy, které se splnil sen o farmaření. 

Rozhodla jsem se spojit svoji profesi se svým koníčkem - děti a zvířata.

 

JAK NÁS TO VŮBEC NAPADLO...

Na začátku všeho byl kůň, kterého jsem vždycky chtěla a spousta důvodů, proč ho nemůžu mít. Nakonec mi v rozhodování pomohly moje děti, které škemraly o vlastního koně a můj tatínek, který nám koupil huculskou kobylku Šarlotu.

Začátky nebyly vůbec jednoduché, často jsem o svém rozhodnutí pochybovala (když nebyly peníze na ustájení nebo jsem se léčila z nějakého pádu). Šarlota mi doslova převrátila život naruby. Najednou jsem věděla, co nechci a nasadila správný směr. Díky koním jsem se potkala se svým přítelem (úžasným parťákem) a získala pár opravdu dobrých kamarádů.

V roce 2014 jsme dostali možnost získat do užívání velký pozemek a já jsem se zamilovala. Do jednoho problémového koně, kterého nikdo nechtěl. Do tohoto zvláštního místa, kde si vůbec nepřipadáte jako ve městě. A bylo rozhodnuto. Pozemek si pronajmeme, koně koupíme a budeme hospodařit sami. Ušetříme za ustájení a já budu trochu víc pracovat.

Tak jsme se nastěhovali na zelenou louku s jednou maringotkou, bez vody a elektřiny, jen se třemi koňmi. Prostě blázni. Ranč U tří koníků.

FARMAŘÍME...

Postupně se z ranče stala farma se spoustou zvířátek pro radost i užitek. Stále se jmenuje U tří koníků, i když už máme čtyři. Kouzlu tohoto místa propadla celá rodina, když je potřeba, pomáhají všichni. Stále se snažíme něco zlepšovat, farmu rozšiřovat a vymýšlet nové aktivity pro děti i dospělé.